Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort opdracht*
Type aanvraag*

Titel:
Naam: *
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Hekwerk nodig?

Vind de beste en goedkoopste
hekwerk leverancier. Vergelijk offertes!

Meer over hekwerken


Al eeuwen lang worden hekwerken gebruikt als afrastering van onroerend eigendom. Als afscheiding van weiland, zodat het vee niet wegloopt. Of als afsluiting van het erf om ongewenste personen op afstand te houden. Tegenwoordig worden hekwerken niet alleen geplaatst om mensen en dieren binnen of buiten de hekken te houden. Men zet het ook steeds meer in als esthetisch middel, want zeg nu zelf, een mooi vormgegeven metalen hekwerk met sierlijke uitlopers is toch een aanwinst voor je tuin of erf?

Wat je moet weten
Voordat je begint met het aanvragen van offertes voor een hekwerkinstallatie moet je goed op de hoogte zijn waarvoor het hekwerk zal moeten gaan dienen, en op welke oppervlakte het hekwerk geplaatst zal gaan worden. Een voorbeeld is dat je geen sierlijk stalen hekwerk nodig hebt, om een kippenverblijf mee af te zetten. Een gaashekwerk zou dan voldoende moeten zijn.

Ook de toepassing is belangrijk. Plaats je een hekwerk om je erf, dan zal er rekening moeten worden gehouden met het plaatsen van voldoende toegangspoorten. Heeft het vervolgens nog een veiligheidsfunctie, dan zal ook de zwaarte van de materialen gaan meetellen. Een stalen hekwerk zal dan eerder uitkomst bieden dan een houten schutting.

Wanneer je hekwerk laat plaatsen zorg dan van tevoren dat je afspraken maakt met de buren, niet is vervelender dan per ongeluk hekwerk plaatsen op de grond van de buurman. Zorg er verder voor dat eventueel benodigde vergunningen zijn aangevraagd bij de gemeente. Vooral wanneer de hoogte van een hekwerk bovengemiddeld is (>2 m.). Dan is het belangrijk hierover bij je gemeente te informeren.

Als je voor jezelf dus duidelijk hebt welke functie of combinatie van functies jouw hekwerk moet gaan hebben dan kun je beginnen met het aanvragen van offertes. Ben je nog niet zover, dan vind je onderstaand een overzicht van de meest aangevraagde hekwerken:

 • Beveiligingshekwerk
  Beveiligingshekwerk valt te realiseren uit meerdere soorten materiaal. Gaas, spijlen, dubbelstaafmatten. Beveiligingshekwerken kenmerken zich doordat het gemaakt is van stevig materiaal, vrij transparant en eventueel nog veiliger te maken door toepassing van accessoires.

 • Balkonhekwerk
  Bij balkonhekwerk zie je materialen terugkomen die je bij andere hekwerken niet tegenkomt. Zo wordt er ook gebruik gemaakt van glas en aluminium. Toch wordt er over het algemeen veel gebruik gemaakt van standaard stalen spijlhekken.

 • Gaashekwerk
  Gaashekken zijn vooral geschikt om grote oppervlakten af te rasteren. Het wordt daarom veel ingezet om bedrijven terreinen, sportcomplexen, weilanden en bossen mee af te zetten. Gaashekwerk is een relatief goedkope manier van afrastering.

 • Sierhekwerk
  Een sierhekwerk dien puur ter verfraaiing van jouw woning en tuin. Veelal kan een sierhekwerk speciaal ontworpen worden waardoor de stijlen enorm uiteenlopen, alles is te ontwerpen van barok tot sober. Een sierhekwerk is veel persoonlijker dan andere hekwerken, vandaar dat accessoires als brievenbussen en verlichting ook belangrijk zijn. Informeer bij de installateur voor deze mogelijkheden.

 • Toegangspoorten
  Wanner je een hekwerk laat plaatsen om je erf, dan is het logisch dat er één of meerdere poorten worden geplaatst. Je hebt dan de keuze uit draaipoorten, die je als een gewone deur naar je toe trekt of van je af duwt. Schuifpoorten. Die een opening creëren door naar links of rechts te schuiven. Of je kunt kiezen voor de sierpoort waarbij vaak twee symmetrische poortdelen tegelijker tijd openen, als bij een draaipoort.

Heb je een idee over welk soort hekwerk je wilt laten plaatsen en welke functie deze moet gaan hebben?

Wacht niet langer en vraag nu offertes aan voor hekwerken!